Folkmusik till sista vilan

Det är aldrig lätt att ta farväl av en älskad, och man vill förstås göra avskedet så vackert som möjligt. De praktiska bestyren är många, men Stockholms begravningsbyrå med Lova begravning hjälper dig att utforma ceremonin enligt dina och den avlidnes önskemål.

En begravning kan ha religiösa inslag, men det går också att hålla borgerliga ceremonier och begravningsplatser. Vanligtvis spelas det musik under begravningsakten, och både äldre och modernare sånger brukar finnas med i programmet. Musiken kan vara av religiös art, eller så kan den spelas för att den skänker tröst på annat sätt.

Ett värdigt avsked

Folkmusik har inte alltid fått plats i finare sammanhang men nuförtiden är det inget konstigt att använda sig av folkmusik vare sig i konserthallar eller i populärmusik. Melodin ”Gammal fäbodpsalm” är ett älskat och ofta spelat musikstycke som gärna används på kyrkliga begravningar. I samråd med Stockholms begravningsbyrå kan du välja den musik och text som passar bäst.

Med folkmusik förhåller det sig dock så att många melodier saknar upphovsman, eller åtminstone inte är bundna av upphovsrätten. Om du tycker om en viss melodi men inte texten som traditionellt hör till, så kan du sätta egen text till. Då har du möjlighet att verkligen ge den bortgångna ett personligt farväl.