Bo där det finns levande folkmusik

Den svenska folkmusiken är något speciellt och många tycker att den talar till dem på ett sätt som inget annat gör. Tillhör du dem som älskar folkmusiken vill du säkert bo där det finns andra som också gör det, så att ni kan spela, dansa och njuta av musiken tillsammans. Håller du koll på kommande försäljningar kan drömhuset dyka upp och ge dig den möjligheten!

Hitta ditt nya hem

Att flytta kan vara en stor omställning, men att hitta ett nytt hem på en plats där du verkligen vill bo kan vara en så positiv förändring som gör att det blir värt allt det jobbiga med flytten. Känns det tungt att tänka på flyttlådor, tecknande av elavtal och annat trist när du kollar vad som finns för kommande försäljning, så försök att föreställa dig hur det kommer bli när du är på plats. Tänk på hur det kommer vara när hemmet känns som ditt, du har landat och bott in dig. Trädgården är grön och du kan hämta fiolen och gå ut i det gröna och spela tillsammans med folkmusikintresserade vänner som kommit på besök. Gör du bilden tydlig för dig kommer det bli lättare att orka allt det jobbiga på vägen dit. För visst är det jobbigt att byta bostad, men det är bland husen som finns för kommande försäljning du kan hitta din framtid – en framtid som är bättre än det liv du har nu.

Tillräckligt bra på folkmusik?

Känner du dig orolig för att du ska framstå som en amatör eller inte ha koll på allt som de inbitna spelmännen i trakten du flyttar till pratar om eller tycker är viktigt? Kanske är det inget du egentligen behöver oroa dig för, att musiker från olika delar av landet, i olika åldrar och med olika inriktning uppskattar skilda slags musik, det är som det ska. Att det är olika personer som är era förebilder och att ni inte spelar på exakt samma sätt är det som gör att ni kan skapa något nytt när ni möts. Om alla hade tänkt, känt och spelat på samma sätt hade folkmusikvärlden inte varit alls lika intressant. Som det är nu bygger den på möten och influenser från olika håll. Vill du trots det bredda dina kunskaper kan du leta upp listor med de bästa folkmusikskivorna och testa att spela mer från olika upphovspersoner. På det sättet breddar du inte bara dina kunskaper utan också din repertoar, vilket alltid kan vara bra.